Op goede weg met onze warmtepompen en klimatisatiesystemen
Mitsubishi Electric lijkt zich met zijn productaanbod voor VRF, klimatisatiesystemen en warmtepompen op precies de juiste sector te hebben toegespitst. De bijzonder positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren kende een vervolg in 2012. Op deze site stellen we u onze nieuwe technologieën en innovatieve concepten voor.
Nieuwe uitdagingen en kansen
We voorspellen dat de trend van heel efficiënte oplossingen in de verwarmings- en de klimatisatietechnologie zich zal doorzetten. En dit gaat uiteraard gepaard met nieuwe uitdagingen, zoals de ErP-richtlijn.
Wanneer we bijvoorbeeld ons lucht-watersegment bekijken – d.w.z. de klassieke activiteiten met lucht-water warmtepompen – stellen we vast dat we in onze werknemers moeten blijven investeren, en dan voornamelijk omdat er nog meer nieuwe markten hun deuren openzetten. Zo introduceren we nieuwe totaalsystemen die het potentieel hebben om de markt van de warmtepompen nog te vereenvoudigen – en dan in het bijzonder voor de klanten. We staan open voor vaklui die bereid zijn om in opleidingen te investeren en op die manier samen met ons deze markt helpen groeien. Persoonlijk contact is altijd belangrijk geweest voor ons.
Overleg op voet van gelijkheid
Ook het thema technische planning blijft in de toekomst van essentieel belang voor ons. Het feit dat ijswatersystemen almaar vaker door VRF-technologie worden vervangen of dat de traditionele verwarmings- en klimatisatietechnologie onder de noemer VRF R2-technologie wordt gecombineerd, is ook het resultaat van intens overleg en informatie in deze sector. Hiervoor moeten we kunnen rekenen op nog specifieker opgeleide werknemers, die in staat zijn om deze gespecialiseerde kennis op een overtuigende manier over te brengen en te delen en om gespecialiseerde ingenieurs met advies bij te staan. We zijn er ons van bewust dat we met name op de markt van de technische planning te maken hebben met uitstekend opgeleide, gespecialiseerde klanten die we van onze kennis en expertise willen overtuigen.
Innovaties maken nieuwe toepassingen mogelijk
We zien een enorm potentieel voor zowel de warmtepompen als voor de VRF-technologie. Op veel vlakken wordt technologisch werk nog altijd binnen een uiterst conventionele structuur uitgevoerd. Die structuur brokkelt momenteel geleidelijk aan af. We merken dat verwarming, koeling en productie van sanitair warm water tegenwoordig onder de paraplu van zeer efficiënte VRF-technologieën worden gecombineerd. Nieuwe fabrikanten van klimatisatiesystemen worden momenteel steeds beter in de technieken om de kosten voor verwarming, verse luchttoevoer en koeling te drukken. Dit zijn partners die oog hebben voor het globale energieverbruik van een gebouw en die innovatieve oplossingen kennen en ook op prijs stellen.
De nieuwe ErP-richtlijn betekent dat er vanaf 1 januari 2013 geen klimatisatietechnologie met een koelcapaciteit tot 12 kW zonder ErP-label in de EU mag worden geïmporteerd. Deze regeling zal in de toekomst naar grotere capaciteitsklassen worden uitgebreid. Fabrikanten die hiervoor niet de nodige voorzorgen hebben getroffen, zullen binnenkort wellicht een aantal onaangename verrassingen krijgen. De ecodesignrichtlijnen kunnen immers niet zonder invertertechnologie worden toegepast. Daarom zal de meest geavanceerde invertertechnologie de standaard zijn voor de toekomst van warmtepompen en klimatisatiesystemen. Het is echter niet mogelijk om op korte termijn invertertechnologie in een product te integreren. Fabrikanten moeten op dit vlak over een ruime ervaring beschikken als ze systemen willen aanbieden die heel efficiënt zijn en storingvrij werken.