Geschiedenis

Hoe het allemaal begon

In 1996 begon Chris Jonckheere met de verkoop van de warmtepompen en airconditioners van Mitsubishi Electric. Al heel snel had hij een team rond zich verzameld om alle mogelijke ondersteuning te bieden naar de installatiewereld.


Verhuis

Oorspronkelijk waren we gevestigd in een appartementsgebouw, maar ook dat bleek snel veel te krap te zijn. In 2000 verhuisden we naar een groter pand langs de Baron Ruzettelaan. Het gebouw heeft heel wat renovatiewerken ondergaan om te komen tot een kantoorgebouw. Vroeger was dit gebouw een posthalte en afspanning waar de paarden konden gestald worden. Kooplui konden er ook logies krijgen. De herberg droeg toen de naam “Hof van Versailles”.14 jaar later ruilen we ook dit gebouw voor een gloednieuw pand te Loppem. Een betere bereikbaarheid was een van de voornaamste doelen van de verhuis. We bevinden ons nu vlakbij de op- en afrit Loppem langs de E40. Aan het nieuwe gebouw is een ruime parking voorzien. Bovendien bevinden we ons nu vlakbij onze transporteur, wat het logistieke gebeuren sterk vereenvoudigt.

Een nieuw gebouw is tevens een kans om de nieuwste technieken op gebied van koeling, verwarming, sanitair warm water en ventilatie toe te passen. Het gebouw bestaat uit veel glaspartijen en is een uitdaging op gebied van klimatisatie. We pasten heel wat van onze technologieën toe, van een Ecodan lucht/water warmtepomp tot een VRF City Multi R2 systeem met warmteterugwinning. De verschillende systemen bieden vele mogelijkheden voor professionele installateurs tijdens de opleidingen die we organiseren.


Mitsubishi Electric Europe BV Belgium

Na meer dan 10 jaar actief te zijn als verkooppartner van Mitsubishi Electric, besloot de fabrikant om de handelsactiviteit over te nemen. Sinds 1 januari 2010 heeft Mitsubishi Electric aldus een vestiging in België. Ondertussen, anno 2018, zijn we ook verantwoordelijk voor alle commerciële en service activiteiten voor alle producten van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems. Een team van meer dan 50 personen werken nauw samen om de eisen van de klanten te behartigen.