Warm water + koelen en verwarmen met één systeem. Dat kan met de Mr. Slim+.
Koelen en warm water in harmonie
- Uniek op de markt
- Energie uit airconditioning gebruikt voor productie sanitair warm water
- Prestatiecoëfficiënt (COP) van meer dan 5
- Ideaal voor kantoorgebouwen
Mr. Slim+: een nieuw totaalconcept voor airconditioning en productie van sanitair warm water, mét warmterecuperatie. Het warmtepomp-/airconditioningsysteem bestaat uit een volledig nieuwe buitenunit, een binnenunit voor koeling of verwarming van de ruimte en een Ecodan hydrobox voor ofwel verwarming door middel van warm water ofwel productie van sanitair warm water.
Wanneer tegelijkertijd koeling en warm water nodig is, wordt de warmte-energie uit de gekoelde ruimtes gebruikt voor de productie van het sanitair warm water. Hiervoor is een buitenunit ontwikkeld die in staat is om de bij de koeling gegenereerde warmte-energie, afhankelijk van de omstandigheden en de behoefte, af te geven aan de omgeving of via de hydrobox te transporteren naar het watercircuit. Zo bereikt het hele systeem een COP van meer dan 5.
Ons nieuw Mr. Slim+ Systeem is bijvoorbeeld ideaal voor kantoorgebouwen waar vaak tegelijkertijd behoefte is aan airconditioning en productie van warm water. Maar ook fitnesscentra, banken, dokterspraktijken, restaurants, bakkerijen en kappers hebben baat bij het energiebesparingspotentieel van de nieuwe installatie.
Met de wereldwijd gepatenteerde VRF R2-technologie hebben we al een soortgelijk systeem in huis voor toepassingen waar grotere vermogens nodig zijn. Daarmee wordt via twee buizen tegelijkertijd gekoeld en verwarmd en via de warmterecuperatie haalt men hoge energie-efficiëntiewaarden. Met de nieuwe Mr. Slim+ Serie bieden we nu ook een technologie aan die focust op comfort en efficiëntie: airconditioning en verwarming met warm water in één systeem.
Daarnaast test de R&D afdeling al uitbreidingen van deze innovatieve technologie met een fotovoltaïsche module. Fotovoltaïsche installaties kunnen perfect worden aangesloten op warmtepompen om de ter plaatse gewonnen energie daar op te slaan en te gebruiken waar ze ontstaat. Dit zou voor het totaalsysteem niet alleen nieuwe perspectieven openen, maar ook leiden tot een maximale efficiëntie.
